Budapest - Madárhegy

Publikus tartalom

Interaktív 3d modell innen                                                                                                         Értékesítés itt


 

A tervezett épület pince, földszint, I. emelet, II. emelet kialakítású iroda és kétlakásos társasház. Az épület terepre illesztésénél meghatározó szempont volt a gépkocsiknak a pinceszinti garázsba való lejutása illetve a közvetlen déli kertkapcsolat létrehozása, ezért a lehajtó rámpa a telek utcai oldalának alacsonyabb, keleti oldalára került, így csökkentve a lehető legkisebbre az utca és a pince szint közötti szintkülönbséget. Az eltérő szinteket összefűző lépcsőház pozícionálásánál figyelembe vettük, hogy a lakások feltárása a publikus és a személyes zónák közötti területen történjen, ugyanakkor lehetőség nyíljon a garázsban 4 db gépkocsi elhelyezésére. Ennek megfelelően a lépcsőház a nyugati oldalra került, az épület „súlypontjába”, kedvezően elkülönítve a személy és a gépkocsi beközlekedést. A pincében, a garázson kívül, elhelyezésre kerültek a lakások tárolói és a közös gépészeti helyiség. A pincei garázst 7,00 m széles szekcionált kapun át lehet megközelíteni, így elég hely adódik a manőverezésre. A földszinti iroda egy szolgáltató iroda funkcionális igényeit elégíti ki, az állandó tartózkodású irodák , szeparálható módon az utcai oldalra, míg a közösségi helyiségek a kertkapcsolat lehetőségét kihasználva a hátsókerti (déli) oldalra kerültek. Az I. emeleti lakás esetén nem merült fel konkrét megrendelői igény, ezért általános jellegű funkcionális elrendezés készült, amelyre leginkább a földszinti lakás alaprajza volt hatással. Az említett szint dél-keleti részén fedett teraszt terveztünk, kompenzálva a közvetlen kertkapcsolat hiányát. A II. emelet alapterülete  kisebb mint az alsó lakásoké, keleti és déli irányokba nyílik fel fedetlen terasszal.

Az épület külső megjelenését a fehér és az antracit színek kettőssége határozza meg, ebbe a képbe illeszkednek a legfelső szint fehérbe hajló „tejüveg” korlátai és az árnyékoló lamellák által vetett árnyékolt felületek színei. A kerti támfalak illetve az épület garázslehajtó felőli falburkolata egységesen gabion-jellegű természetes, világos kő töltéssel készülnek.