Szigetszentmiklós

Publikus tartalom

Publikált: Terasz 2007 június

A családiház tervezésénél szempont volt a gyermekes családoknál kialakuló helyiségmegosztás; generációs szeparáltság és egyben együttlétet biztosító szervezett terek kapcsolata.

A telek északi-nyugati oldalán a telekhatártól 1,00 méterrel visszahúzva helyezkedik el az épület, amelyhez egy gyalogosjárda, illetve a garázsbehajtó vezet a 5,00m-es előkerten keresztül. A beközlekedés az épület súlypontjában történik.

 

 

Pinceszint ( –1):                                            

A lépcsővel szemben egy tároló szekrénysort helyeztünk el. A közlekedőből nyílik a kazánház, a fitness terem, valamint a tároló. A fitness térhez angolaknán keresztül természetes fényt és levegőt jutattunk.

 

Földszint: 

A gyalogos és gépkocsi bejárat az utca felől nyílik egymástól egy elkülönítve. Belépve az előtérbe, jobbra található egy vendég WC, zuhany, balra beépített szekrény. Az előtéren át egyenesen továbbhaladva lehet egy központi közlekedőbe jutni. Itt található a lépcsőház, amely összefogja az épület különböző szintjeit. Innen tárulkozik fel az élettér; az étkező és a konyha, valamint a nappali, amely tér a nagy nyílászárókkal és feltáruló közvetlen kerti panorámával az épület központi részét képezi. A lépcső érkezője mellett érkeztetjük a garázsból bejutókat. Az étkezőből egy teraszra lehet kijutni amelyről a kertet lehet megközelíteni. Jellemzője az épületnek, hogy a fajlagos közlekedő felülete minimális. 

 

 

Emelet: 

A lépcső emeleti érkezője közösségi térként kerül kialakításra, amelyből a hátsó teraszra juthatunk ki. A család intim területe kapott elhelyezést az emeleten három szobával és fürdőszobával, továbbá gardrób -és mosóhelyiséggel.